Pro-motor Award: jury bekend!

18-11-2019

Ontmoeting #Mkb #Nieuws #Pro-motor-award

Op 6 februari 2020 vindt voor de vierde keer de uitreiking van de Pro-motor Award plaats, een initiatief van Katapult. De jury is inmiddels bekendgemaakt: onder leiding van Jacco Vonhof zal een vijfkoppige jury het beste idee met de meeste impact voor het mkb selecteren. Aanmelden of voordragen is nog mogelijk tot 1 december 2019. 

Het thema van de Pro-motor Award 2020 is: meerwaarde voor het mkb. Daarom is er gekozen voor een ondernemende jury: onder leiding van juryvoorzitter Jacco Vonhof kiezen Claudia Reiner, Ronald Kleijn, Carl Rohde, Nienke Meijer en Paul Veger de samenwerking die de grootste meerwaarde voor mkb oplevert. Met ondernemers uit de installatietechniek (Claudia), IT (Paul) en schoonmaak (Jacco) hebben we een jury die het mkb van binnen uit kent, en tegelijkertijd als geen ander weet wat er landelijk speelt. En als winnaar van de laatste Pro-motor Award en werkzaam bij de hogeschool, weet Ronald als geen ander waar het een goed idee niet aan mag ontbreken en wat in samenwerking met onderwijs wel en niet werkt. Tenslotte voegt Carl als trendonderzoeker daar toekomstgerichtheid aan toe. Waar hij normaal gewend is de diepte in te duiken voor specifieke bedrijven of branches, zet hij deze kennis nu in als jurylid.

Nog even toelichten?

De Pro-motor Award is de jaarlijkse prijs voor een ambitieus idee. Kwaliteit wordt beloond en innovatie gestimuleerd. PPS'en sturen kansrijke ideeën in op het gebied van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid, die uiteraard uniek en onderscheidend zijn. Een jury van experts beoordeelt deze ideeën op grond van een aantal vaste criteria.

Waar zal de jury op letten?

Ten eerste moet de samenwerking aantoonbare meerwaarde voor het mkb opleveren. Uit de casusomschrijving wordt duidelijk hoe één of meerdere bedrijven de meerwaarde zelf ervaren. Ook zal er worden gekeken naar de betrokkenheid van de samenwerkende partners uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven/organisaties. Verder zijn we op zoek naar een nieuw idee: verrijking op dat wat er al bestaat. Ook is het belangrijk dat opgedane kennis kan circuleren en er is nagedacht over de mogelijke overdracht naar anderen. Tenslotte otentie voor innovatie, level van ambitie en mate van kwaliteit.

Wat levert deelname op?

De winnaar ontvangt: 

  • de fysieke Pro-motor Award als aandenken; 
  • plaats in de good practices galerij waarbij men het idee in beeld brengt met video- en fotomateriaal voor eigen communicatie.
  • ondersteunend onderzoek i.s.m. een voor het thema relevante beroepsonderwijsinstelling
  • speciale media-aandacht, uitdieping en verspreiding via verschillende mediakanalen. 

En de eeuwige roem natuurlijk.

Meedoen?

Kijk op https://www.pro-motor-award.nl voor alle informatie over hoe je inschrijft, of meld je rechtstreeks via hallo@wijzijnkatapult.nl

Lees ook

0