Aftermovie: netwerkbijeenkomst ICT PPS-en

28-11-2019

Ontmoeting #ICT #Film

Op 19 november kwamen kwam het netwerk van ICT PPS-en (Publiek Private Samenwerkingsverbanden met een focus op ICT) voor de derde keer dit jaar bijeen. De bijeenkomst was georganiseerd door Katapult en de Human Capital Agenda ICT, in samenwerking met de IT Campus Rotterdam.
 

Matthijs Jaspers van de IT Campus Rotterdam opende de dag. Net na de eerste verjaardag van de IT Campus heeft Matthijs Jaspers ons in vogelvlucht meegenomen door de resultaten van het afgelopen jaar. Een groot aantal onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsorganen zijn inmiddels betrokken bij de IT campus. 

Vervolgens vertelde Matthijs van Kampen over een duurzame samenwerking met het ICT bedrijfsleven. Om meer inzicht te krijgen in de motivatie van IT bedrijven om samen te werken met het onderwijs, wordt er op dit moment een onderzoek gedaan onder de leden van de branchevereniging van de ICT sector; NLdigital. Matthijs heeft de afgelopen tijd meer dan 25 IT bedrijven gesproken. Het handboek met inzichten wordt naar verwachting in januari 2020 gepubliceerd. 

Tenslotte pakte Marije de Jonge, van Katapult, het woord over de Versnelling Digitalisering MKB. Want om onze economie optimaal te laten profiteren van de kansen van digitalisering, is het belangrijk dat het brede MKB – de motor van de Nederlandse Economie – ook meekomt in deze digitale transitie. Vanuit het programma Versnelling Digitalisering MKB worden MKB ondernemers geholpen met deze digitale transformatie.

Dit was de derde en laatste bijeenkomst van het jaar. Op dit moment zijn we bezig met de planning voor 2020. Ben jij actief binnen een PPS op het gebied van ICT en wil je volgend jaar aanwezig zijn op één van de bijeenkomsten? Of heb je een leuk idee voor een bijeenkomst? Neem dan contact op met Dominiek Veen of Monique Pitoy via hca-ict@ptvt.nl.

0