Ad Logistiek

Naam route
Associate degree Logistiek

Korte omschrijving
De associate degree logistiek is een 2 jarig studieprogramma in Zwolle waarbij je werken en leren combineert om de schakel te zijn tussen het management en de werkvloer. De opleiding helpt je om slim te plannen en organiseren en om je praktische kennis uitbreiden. Zo kan je in een organisatie breder inzetbaar worden of een stap maken tot teamleider. Bij deze opleiding draait het om het combineren van bedrijfskundige processen en logistieke vaardigheden. Je leert over de omgeving van een logistieke organisatie en over logistieke dienstverlening. Je leert bijvoorbeeld ook over E-fulfilment en logistics intelligence. Bovendien helpt het studieprogramma je bij het vormen, verbeteren en afstemmen van logistieke processen Er wordt bovendien aandacht gegeven aan het leiden en coördineren van projecten en teams. Je doet flink wat kennis op van HRM, ICT en financiën. Want goed kunnen communiceren, persoonlijk leiderschap en effectief samenwerken in een logistieke organisatie zijn belangrijke vaardigheden van logisticus.

Een opleiding AD-logistiek bij Hogeschool Windesheim past goed bij jou want je bent
•    Zelfstandig
•    Kwaliteits-en kostenbewust
•    Iemand die problemen signaleert en die oplost.
•    Iemand met inzicht in processen, goed samenwerkt, graag mensen aanstuurt
•    Klantgericht
•    Communicatief vaardig
•    Niet bang voor verantwoordelijkheden
•    Prioriteiten steller
•    Iemand die zich graag verder wil ontwikkelen

De studie
Deze studie duurt 2 jaar waarbij je een middag en avond per week naar de opleiding gaat. De overige dagen werk je bij jouw leerbedrijf en pas je het geleerde toe binnen jouw werkomgeving. Kik hier voor de website van de opleiding: website opleiding AD logistiek Windesheim

Deelnemende hogeschool
Hogeschool Windesheim

Deelnemende branche
Transport en Logistiek Nederland (TLN)

Dit kun je ermee worden
Logistiek vindt je overal. Bij Low lands of de Zwarte cross, in een ziekenhuis of zelfs in de file, overal is logistiek. Ook bij productiebedrijven of pakketleveranciers als Bol.com of PostNL is er grote behoefte aan logistiek. 
Met onze opleiding AD-Logistiek kun je veel verschillende beroepen in bijna alle branches uitoefenen. Je kan naast Transport- of operationeel planner, voorraadbeheerder ook teamleider worden in de logistiek of in een warehouse. Bovendien kan je inkoper of logistiek specialist in E-business, E-fulfilment, datamanagement of logistics intelligence operator worden. Ook zijn mensen met AD logistieke opleiding werkzaam als Projectleider of -coördinator van (verbeter)processen. 
Deze pagina praktijkverhalen geeft je een beeld van beroepen of branches waar je in kunt werken als je AD Logistiek volgt. 

Student en alumnus over de opleiding

“AD Logistiek heeft mij gebracht dat ik meer oplossingsgericht ben gaan denken. Daarnaast heb ik de juiste handvaten gekregen om probleemstukken te kunnen oplossen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mooie stappen heb kunnen zetten in mijn ontwikkeling binnen mijn organisatie.”
-    Student Kjell Vrielink, werkzaam bij Uzin Utz B.V. in Haaksbergen

“Ik heb de opleiding AD-logistiek met veel plezier en interesse gevolgd en gelijktijdig mijn kennisniveau ontwikkeld. Vooral de combinatie van hoe je de theorie in praktijk toepast is heel leerzaam voor mij geweest en hebben er mede toe geleid dat ik inmiddels ben gepromoveerd tot logistiek teamleider. Naast een fijne samenwerking met docenten vind ik dat de opleiding zeer goed aansluit op het bedrijfsleven”

-    Sven Evenhuis, en werkzaam op de logistieke afdeling van Scania Production in Zwolle