Ad Logistiek

Naam route
Duaal Logistiek

Korte omschrijving
Een duale Associate degree is een 2-jarige hbo-opleiding die werk en studie combineert. Het is bedoeld voor medewerkers die willen doorgroeien in hun vakgebied. De opleiding is een samenwerking tussen ons, jouw werknemer en jouw organisatie. Als werkgever kun jij een heel team tegelijk laten bijscholen. Bijvoorbeeld om hbo-niveau te halen of om nieuwe skills te leren. Zo til je een team in korte tijd naar een hoger niveau. 

Bij de duale opleiding Logistiek leer je hoe je goederen- en geldstromen binnen bedrijven of binnen een gehele logistieke keten moet inrichten. En hoe je deze kunt verbeteren met bijvoorbeeld automatisering en robots. Want processen moeten nou eenmaal altijd slimmer, sneller, goedkoper en duurzamer!

Deelnemende hogeschool
Associate degrees Academie Roosendaal (Avans Hogeschool/Hogeschool Zeeland)

Deelnemende branche
Logistiek

Dit kun je ermee worden
•    Teamleider warehousing
•    Productieplanner
•    Voorraadplanner
•    Coördinator retourlogistiek
•    Transportplanner

Student over de opleiding
Het leukste aan de opleiding vind ik de bedrijfsbezoeken. Elke periode bezoeken we een bedrijf. Bij dat bedrijfsbezoek hoort dan weer een opdracht over een onderwerp dat we op dat moment behandelen op school. Als onderdeel van de opdracht maken we een rapport of geven we een presentatie. Daarin presenteren we wat we in de bedrijven hebben gezien. En we interviewen mensen uit het bedrijfsleven voor extra informatie.