Ad Logistics Management

Naam route
Mkb-route in het HBO Associate Degree Logistiek

Korte omschrijving
De Associate Degree in de logistiek biedt praktijkgericht onderwijs gericht op het logistieke werkveld. Dit bereiken we door de werkplek te integreren in de opleiding. De afgestudeerde Ad Logistiek zit tussen het niveau van de mbo en hbo in. Hij werkt als schakel tussen de lange termijn planning en de tactische en/of operationele planning. Hij is in staat om korte termijn wijzigingen te verwerken tot aangepaste planningen, waarbij hij rekening houdt met de customerservice en de operationele werkzaamheden. 
Hij kan operationele processen verbeteren op basis van analyse van knelpunten. De verbetervoorstellen kan hij vertalen in nieuwe werkprocedures en aangepaste rapportages. Hij kan duidelijk communiceren met leidinggevenden, collega’s, leveranciers en klanten over zijn voorstellen tot wijzigingen in planning. De Ad opleiding leidt studenten op tot professionals die inzicht hebben in het plannen en aansturen van operationele en tactische logistieke processen.

Deelnemende hogeschool
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Deelnemende branche
Logistiek

Dit kun je ermee worden
•    Transportplanner
•    Productieplanner
•    Voorraadplanner 
•    Logistiek teamleider 
•    Logistiek projectmanager

De opleidingsmanager over deze opleiding
De associate degree Logistics Management sluit heel goed aan op de arbeidsmarkt. Je kunt aan het werk als logistiek planner of logistiek leidinggevende. In de logistiek kun je overal terecht: van midden- en kleinbedrijven tot grote internationale industriële of dienstverlenende bedrijven. Maar ook in de non-profit, zorg en bij overheden is werk genoeg.