Ad Commerciële Economie

Naam route
Associate Degree Commerciële Economie (duaal & deeltijd) (pagina opleiding)

Korte omschrijving
Voor iedereen die werkzaam is in de commerciële sector en zich verder wil ontwikkelen in marketing en sales! Ook als je nog geen werkervaring hebt, maar wel graag kennis direct toepast, is deze tweejarige opleiding een mooie mogelijkheid om verder te ontwikkelen. Dit betekent dat vraagstukken uit de eigen praktijk het vertrekpunt zijn van het studieprogramma. 
In een aantal modules leren wij onze studenten alles met betrekking tot (online) marketing, sales, inkoop en marketingcommunicatie. De persoonlijke en professionele ontwikkeling van de student staat daarbij centraal. Studenten doen vakkennis en vaardigheden op die ze nodig hebben om projecten uit te voeren in de eigen werkomgeving (kan ook stage zijn). De opleiding heeft een duaal karakter. Leren op de werkplek en van en met medestudenten. Studenten dienen een baan van minimaal 24 uur binnen het commerciële werkveld te hebben. De opdrachten zijn zoveel mogelijk uit te voeren op de werkplek. Hierdoor ondervindt zowel de student als het bedrijf al snel voordeel van het volgen van deze studie. Daarnaast komen de studenten elke week een dag naar de hogeschool. Hierdoor is de studie goed te combineren met een baan.

Deelnemende hogeschool
NHL Stenden hogeschool 

Deelnemende branche
Onafhankelijk financieel adviseurs (Adfiz)

Dit kun je ermee worden
Accountmanager, (online) marketingmedewerker, communicatiemedewerker, assistent inkoper of medewerker verkoop binnendienst

Over deze opleiding

“Met deze opleiding kan op een doeltreffende en praktische manier het opleidingsniveau verhoogd worden en kunnen we zo bijdragen aan een brede welvaart voor Noord-Nederland. Aangezien dit ook een belangrijk speerpunt is voor Ondernemend Emmen willen wij ons dus graag hieraan verbinden.”

-    Herman Idema, directeur Ondernemend Emmen

“De opleiding is erg praktijkgericht, dit gaf mij direct een voorsprong op de arbeidsmarkt!” 

-    Pam Abeling, alumnus Ad CE, Content Manager Vince Group