Webinar voor bedrijven in agrosector

Ook voor de agrosector is goed geschoold personeel erg belangrijk in tijden van arbeidsmarktkrapte. Via de Mkb-route in het hbo, een soort ‘BBL in het hbo’ kunnen medewerkers zich via werkend-leren eenvoudig in je bedrijf doorontwikkelen naar hbo-niveau. De opleidingen worden ontwikkeld samen met bedrijven, brancheverenigingen en hogescholen en zijn daarom relevant voor het bedrijfsleven.

Ook voor de bloeiende wereld van de agrosector is goed geschoold personeel belangrijker dan ooit in tijden van arbeidsmarktkrapte. De Mkb-route in het hbo is een ideale oplossing voor nieuwe of huidige medewerkers om zich eenvoudig door te ontwikkelen naar hbo-niveau, afgesloten met een erkend hbo-diploma. In de praktijk van je bedrijf, dus zonder dat je de medewerker helemaal kwijt bent aan de schoolbanken.

De Mkb-routes zijn leer-werk trajecten van 2 (Associate degree) of 4 jaar (Bachelor), waarbij de medewerker in dienst is bij je bedrijf en één of twee dagen per week besteedt aan school. Het geleerde wordt direct toegepast in je bedrijf, waardoor je nieuwe kennis en innovaties uit het vakgebied binnenhaalt. Een soort ‘BBL in het hbo’ dus!

Bovendien sluiten de opleidingen goed aan bij de behoeften en vraag vanuit het bedrijfsleven, omdat ze samen met bedrijven, brancheverenigingen en hogescholen zijn ontwikkeld.

Ontdek de mogelijkheden en neem deel aan ons webinar in maart!

Op 19 maart a.s. van 13.00 – 14.30 uur organiseert de Mkb-route in het hbo een webinar speciaal voor bedrijven uit de agrosector.

Het programma

  • Welkom (door Birgitte van Don)
  • Gertrud van Erp (MKB-Nederland) – Belang van het ontwikkelen van personeel? Welke kansen liggen er voor het bedrijfsleven met opleiden op de werkvloer?
  • Wim Overeem (Fedecom) – Welke voordelen brengt werken-leren op hbo-niveau bedrijven in de agrosector?
  • Birgitte van Don/Leon Jansen (Mkb-route in het hbo) – Wat houdt de Mkb-route/duaal opleiden in het hbo precies in?
  • Klaas Eeuwema (Aeres Hogeschool) – In de Praktijk ‘Duale opleiding Ad Agrotechniek & Management’.
  • Birgitte van Don (Mkb-route in het hbo) – Landelijk ondersteuningsprogramma ‘Versterken mkb-route/duaal hbo’.

>> Meld je nu hier aan